Butikker uden kasse skaber nye muligheder for detailhandlen

Butikker uden kasse skaber nye muligheder for detailhandlen


Fremtidens detailhandel skal byde på oplevelser og god kundeservice, der gør, at kunderne kommer igen. Ved at samle betalingsterminalen og kasseapparatet i et lille håndholdt device, kan man fjerne kassen, indrette butikken mere inspirerende, medarbejderne kan betjene kunderne ude på gulvet eller på gaden, og tage imod betalingen samme sted.

”De fysiske butikker skal tænke nyt. De skal give forbrugerne en oplevelse af et lækkert butiksmiljø og en god service, som de ikke kan få online. Ved at fjerne det traditionelle kasseapparat og selve kassen, åbner man butikken op, den bliver mere fleksibel og medarbejderne kan ikke længere “gemme” sig bag kassen. Det mener Kasper Krog, Co-founder og CEO hos Vibrant, der faktisk allerede har tænkt nyt for detailhandlen.

Vibrant har nemlig skabt en betalingsterminal, der fungerer gennem et Android device, og som kan agere både kasseapparat og betalingsterminal. Det betyder, at kassen i butikken kan fjernes, og dermed er medarbejderne – bare med et device i hånden – frie til at tage imod kunderne og hjælpe dem, når de kommer ind i butikken.

Betalingen kan ske lige der, hvor man befinder sig. I butikken, på gaden eller på byens torv. Hertil kommer, at uden en kasse at tage hensyn til, bliver indretningen i butikken mere fleksibel, der bliver mere plads, og der kan tænkes i nye kundeoplevelser.

”Der bliver mulighed for at skabe et mere spændende, fleksibelt og moderne butiksmiljø, hvor kunden er i fokus, fordi medarbejderne bevæger sig rundt i butikken frem for at stå bag kassen”, mener Kasper.

Økonomiske og miljømæssige besparelser

Vibrant’s betalingsterminal fungerer på et Android device. Det betyder, at man ude i butikkerne kan spare kasseapparatet væk, de mange metervis af papirbon’er, der printes ud, og ikke mindst overflødiggøres kortterminalen, hvor der typisk skal betales et abonnement og høje månedlige omkostninger.

”En kortterminal bruger i gennemsnit 3000 kr. om året i strøm, hertil kommer den strøm, kasseapparatet bruger”, lyder det fra Kasper, der videre fortæller, at det er gratis at installere Vibrant-app’en, og der er ikke noget gebyr og ingen faste månedlige omkostninger. Den omkostning, der er, er 0,89 pct. pr. transaktion.

Vibrant støttes af VISA og Mastercard, og transaktionerne udbetales på daglig basis. Så man skal altså ikke vente på sine penge som detailforretning.

”Så man har mulighed for at skabe et mere inspirerende butiksmiljø, man kan spare penge og drive sin forretning mere miljøbevidst – med mindre strømforbrug og ingen papirbon’er, for kvitteringen sendes digital til kunden”, fastslår Kasper.


Fokus på kunden
Hos Vibrant er man ikke i tvivl om, at den allerstørste gevinst ved denne nye generation af betalingsterminaler er, at medarbejderne i butikken kan have en bedre og mere direkte kontakt til kunden ved ikke at være bundet til kassen.

“Man kan i højere grad hjælpe kunden ude i butikken, når man ikke er bundet til kasseapparatet, man kan sørge for, at kunden får de rigtige varer med hjem, og kunden skal ikke stå i kø for at betale. Det sker på stedet.

Så der er meget at vinde ikke mindst i denne tid, hvor et af de helt store issues i detailhandlen er; hvordan får jeg kunderne til at komme igen?”, mener Kasper. “For dårlig service og lange køer får i hvert fald forbrugerne til at vælge en butik fra”.


Om Vibrant
Vibrant er en dansk FinTech virksomhed, der med sin betalingsløsning tilbyder virksomheder et administrativt værktøj, der samler drift, integrationer, kassesystem og performance i én platform.

Vibrant bliver lige nu brugt hos bl.a. Ilse Jacobsen, Den Gamle By, Tivoli Friheden, med flere.

“Vibrant blev udviklet med det grundlæggende princip om at gøre op med det forældede og omkostningstunge setup, der er bygget omkring de traditionelle betalingsterminaler og skabe mere fleksibilitet for de erhvervsdrivende ved at digitalisere betalingen”, fortæller Kasper.

Han slutter af med at fortælle, at interessen for denne nye generation af betalingsterminaler er stor, og at man inden længe vil se flere store kæder indenfor forskellige brancher, hvor medarbejderne kommer ud på gulvet med et device i hånden, så både kundeservicen og butiksmiljøet får et løft”.

Bliv medlem allerede idag og få del i de mange lukrative medlemsfordele

Som medlem af Sportsbranchen Dk’s kan du drage stor fordel af vores lukrative fordelsaftaler, som sikrer dig de mest attraktive vilkår og bedste priser på en række produkter og serviceydelser.

Rådgivning

Bæredygtighed

forest, tree stump, moss-7429841.jpg

Miljø & CSR

Agenter og distributører

investment, concept, business-5241253.jpg

HR jura

Handelsjura & IPR

Persondataforordning

Told & international handel

Nyttig info

Se eksempel på EXCLUSIVE video her

Se eksempel på fotos nedenfor

Se eksempel på ADVANCED video her

Se eksempel på BASIC video her